Våra takstolar

Takstolar

När ett hus byggs så är där många viktiga delar. Bland de mest vitala så hittar vi takstolarna, det är viktigt att de är anpassade efter resten av husets struktur och designade för att klara framtida utmaningar.

 

Takstolar som klarar alla tänkbara väderförhållanden och påfrestningar

Takstolarna är bland husets viktiga delar och måste hålla en hög standard av stabilitet och bärförmåga. Ett tungt tak kommer att vila på takstolarna, de ska dessutom klara ytterligare vikt då en snörik vinter leder till många extra kilos belastning. När vikten ökar och är det inte säkert att denna vikt lägger sig jämt över taket, många faktorer spelar in där.

Med detta i åtanke så är det inte en överraskning att takstolarna kan ses som en av de viktigaste delarna av ett timmerhus och även andra typer av byggnader och hus. Som om detta inte vore nog så ska takstolarna klara dessa påfrestningar under ett stort antal år. Att de klarar tyngden och att bli ojämnt belastade när huset byggs och bebos under lång tid, det är viktigt, men de ska även klara alla typer av tänkbara väderförhållanden och klimatförändringar.

Bra hantverk är nyckeln när det gäller takstolarna

För att få takstolarna att hålla för alla de påfrestningar de kommer att utsättas för så är det viktigt att det designas rätt för det specifika huset. Det är här erfarenhet och kunnande inom hantverket kommer in. Huset påverkas av olika faktorer och trä är ett material som reagerar på omgivande miljö. Det innebär att materialen måste ha utrymme att röra sig.

Vad kännetecknar en takstol av hög kvalité

Att veta vilka vinklar man behöver tänka extra kring och hur man framtidssäkrar takstolarna är en avgörande kunskap. Välbyggda takstolar kommer göra sitt jobb under mycket lång tid. Kort sagt, de bär upp taket och skyddar mot väder och vind.

Larsson Hus är specialister på takstolar

Vi har erfarenheten och kunnandet, detta göra att kunden inte behöver oroa sig för att det skulle vara något problem med konstruktionen. Vi bygger takstolar för alla typer av byggnationer som garage, bostadshus, fritidshus och liknande. Våra takstolar har lång livslängd och uppfyller de byggnormer och krav som finns idag. Det är viktigt för oss att leverera hållbara produkter, oavsett miljön de står i.

Kvalitétsråvaror

Råvarorna kommer från de djupa dalaskogarna och förädlas på vår egen anläggning, vilket borgar för en jämn och hög kvalité.

Isolertimmer

Det moderna sättet att bygga timmerhus på. Kombinerar utseendet från genuina timmerhus med morgondagens krav på energiförbrukning.

EST. 1954

Här i natursköna Lima, har vi på Larsson-Hus sedan mitten av 1950- talet varit verksamma inom hustillverkning.

Bläddra i vår katalog

info@larssonhus.se
Östra Ofors 44, 780 64 LIMA
Tel: +46 280 340 00

Ska vi bygga tillsammans?

13 + 2 =